четвртак, 30. јул 2015.

Coco - Blanco

Dragi moji dugo me nije bilo na blogu, al evo vracam se polako
Za danas sam Vam spremila recept za sve kokosoljupce, ukljucujuci i mene :)
Da ne duzim puno... spremite ciniju, mikser,... i naravno koookosss :)



Sastojci
(a ca 70 keksica)

·         150 grama secera
·         115 grama maslaca, sobne temperature
·         80 grama krem sira, sobne temperature
·         1 jaje / vece
·         1 limun ( ili limeta ) korica +2 zlice soka
·         100 grama kokosa
·         1/2 ravne zlicice sode bikarbone
·         1 zlicica praska za pecivo
·         300 grama brasna
·         2-3 zlice secera u prahu




PRIPREMA

Kremasto umiksajte maslac i secer. Dodajte prvo krem sir pa jaje te sve zajedno izradite da bude pjenasto.
Pomijesajte kokos sa praskom i sodom. Umjesajte ga kuhacom u prvu smjesu, dodajte koricu i sok od limuna. Na kraju njezno umjesajte brasno. Ako vam je tijesto premekano, dodajte jos oko 10 grama kokosa i zlicu brasna. Ne treba biti tvrdo jer jos ide malo u hladnjak i stisnut ce se. Tijesto ne treba mijesiti rukama.
Staviti u hladnjak na sat vremena, oblikovati kuglice velicine oraha, uvaljati ih u secer u prahu i sloziti sa dovoljno razmaka ( dosta narastu ) na tepsiju oblozenu papirom za pecenje.
Peci na 180 stupnjeva oko 12 minuta. Moraju ostati bijeli. Ohladiti ih na tepsiji, topli su mekani i krhki.
Secer gotovo i nestane pri pecenju, on sluzi samo da keksic dobije finu slatku koricu.
Posipajte ih  secerom u prahu.


Нема коментара:

Постави коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...