Davnih dana, komunicirajući sa ljudima preko interneta, dobila sam recept
sa naznakom "divnog ukusa"
Sa nepoverenjem, odvojila sam vreme jednog zimskog dana i krenula u akciju...
Mogu reći da je kolač stvarno "čudo"
Postao je omiljen u našoj porodici, i nezaobilazan u svim trenucima kada kažu "pao mi je šećer"
Testo :
1 jaje
150 gr šećera
1 kašičica sode bikarbone
50 gr margarina
2 kašike mleka
2 kašike meda
450 gr glatkog brasna
1 kašika kakaoa
Sve sastojke osim brašna izmešati i zagrevati na šporetu dok ne počne da peni.
U vruće umešati brašno i zamesiti glatko testo.
Razvući 4 kore dok je jos toplo, jer je lakše.
Peći na prevrnutom plehu na pek papiru, 7-8 minuta na 180 stepeni.
Kada rubovi počnu da se zapecaju, kora je gotova
Krem :
4 dcl mleka
2 i 1/2 kašike brašna ( jušne )
2 kašike kristal šećera
1 vanil šećer
2 kašike prah šećera
150 gr putera
Skuvati brašno, kristal šećer i vanil šećer u mleku kao puding. Kad se ohladi dodati umućen margarin sa prah šećerom.
Glazura :
100 gr čokolade za kuvanje
2 kašike ulja
Нема коментара:
Постави коментар