среда, 30. октобар 2013.

Teodora torta

Prva kora :
8 jaja
8 kasika secera
12 kasika mlevenih oraha
3 kasike prezle ili mlevenog keksa
2 stangle cokolade

Umutiti zumanaca sa secerom. Dodati orahe, prezlu, rendisanu cokoladu i na kraju belanca ulupana u sne.
Koru peci na 200 stepeni oko 20 minuta.
Kada se ohladi, podeliti je na dva dela

Druga kora:
4 jaja ( samo belanca, zumanca su za fil)
4 kasike kristal secera
3 kasike brasna
3 kasike seckanih oraha
3 kasike seckanog suvog grozdja
1 kasika putera rastopljenog)

Ulupati belanca sa kristal secerom u cvrst sne, pa lagano dodati ostale sastojke, i ispeci koru.

Fil:
200 gr kristal secera
250 gr mleka
3 stangle cokolade
4 zumanca
125 gr putera

Mleko prokuvati sa secerom i cokoladom. U prohladjenu masu dodati zumanca, pa ponovo prokuvati.
U ohladjenu masu dodati umucen puter.


Нема коментара:

Постави коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...