Umete li vi neku drugu tortu da pravite, sem ove :)
A mi je svi toooliiikooo volimoo :)
Kad pocnem da je jedem, ne znam za kraj
Kora :
Petit Beurre keksFil:
1 solja mleka
20 gr mlevene crne kafe
40 gr ostrog brasna
200 gr putera
150 gr prah secera
1 zumance
200 gr cokolade
Još:
mleko
U pola solje mleka staviti kafu i ostaviti da provri. Poklopiti, ostaviti da se slegne, pa procediti u drugu polovinu solje mleka. Umesati brasno da nema grudvica i neprestano mesajuci skuvati glatku masu. Poklopiti i ostaviti da se ohladi.
Za to vreme penasto umutiti puter, prah secer, 1 izmuceno zumance i 200 gr cokolade, pa mesajuci dodavati kasiku po kasiku ohladjene kafa mase.
Za podlogu koristiti keks koji je predhodno umocen u mlako mleko (ne vruce , da se ne bi raspao)
Torta je lepsa sutradan, kad keks upije fil i sve se slegne .
Нема коментара:
Постави коментар