среда, 6. новембар 2013.

Nanina keks torta sa moka filom


Tata je stalno govorio: 
Umete li vi neku drugu tortu da pravite, sem ove :)
A mi je svi toooliiikooo volimoo :)
Kad pocnem da je jedem, ne znam za kraj




Kora :
Petit Beurre keks

Fil:

1 solja mleka
20 gr mlevene crne kafe
40 gr ostrog brasna
200 gr putera
150 gr prah secera
1 zumance
200 gr cokolade


Još:

mleko 

U pola solje mleka staviti kafu i ostaviti da provri. Poklopiti, ostaviti da se slegne, pa procediti u drugu polovinu solje mleka. Umesati brasno da nema grudvica i neprestano mesajuci skuvati glatku masu. Poklopiti i ostaviti da se ohladi.

Za to vreme penasto umutiti puter, prah secer, 1 izmuceno zumance i 200 gr cokolade, pa mesajuci dodavati kasiku po kasiku ohladjene kafa mase.

Za podlogu koristiti keks koji je predhodno umocen u mlako mleko (ne vruce , da se ne bi raspao)


Torta je lepsa sutradan, kad keks upije fil i sve se slegne .



Нема коментара:

Постави коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...