Jednog dana sam slučajno na internetu naletela na Draganu koja prodaje silikonske kalupe, razne alate i pomagala u kuhinji.
Saradnja je uspesno obavljena. Sve što je kupljeno je odličnog kvaliteta.
Zadnji put kada sam otišla kod nje da kupim srcasti kalup - ovo su praline iz tog kalupa, probala sam njene praline i oduševila sam se.
Dobila sam recept, a ja ga prenosim vama.
Njena Facebook stranica je:
Možete posetiti i pogledati šta sve lepo ima :)
Draganine praline
Za oblaganje kalupa za praline:
200 gr bele čokolade
50 gr crne čokolade
1 kašičica ulja
roze boja
Za punjenje:
200ml pavlake za kuvanjež
šećer po želji
50 gr margarina/putera
50 gr mleka u prahu
50 gr mlevenih badema
50 gr mlevenih oraha
mleveni keks po potrebi
Kalupe premazivati otopljenom belom čokoladom u koju je umešana roze boja. Postupak ponavljati 3 puta, sa hledjenjem u zamrzivaču izmedju svakog mazanja.
Ugrejati pavlaku, dodati šećer i margarin da se otopi. Dodati mleko u prahu, bademe, orahe i mleveni keks koliko je potrebno da bude ni retko ni previše gusto. Sve dobro izmešati.
Puniti kalupe, ali ne do vrha, ostaviti mesta da se zatvore. Za zatvaranje pralina istopiti crnu čokoladu sa uljem. Vratiti u zamrzivač, dobro ohladiti i vaditi praline iz kalupa.
Vidim da delimo istu strast prema pralinama. Iskoristiću neke recepte za punjenje.
ОдговориИзбришиDa, ja ih obozavam, slobodno se posluzite. Sve najbolje
Избриши