субота, 8. март 2014.

Čokolada S


Za ljubitelje čokolade i puslica :)
Iz Rudolh-ove kuhinje sa TV kanala "24Kitchen" , stiže ova lepa poslastica i u moju kuhinju. Uspešno napravljena, a još uspešnije pojedena :)
Par komada je na rezervaciji čekanja, mora i Maja da proba:)

cokolada-s


Čokolada S

Potrebno:
4 belanca
270gr kristal šećera
80 ml vode
140 gr crne čokolade

cokolada-s-1


Rernu zagrejati na 170 stepeni.
Umutiti belanca sa 1/3 šećera u cvrst šam.
Skuvati vodu sa ostatkom šećera do 121 stepen C. Skuvani sećer sipati u belanca u tankom mlazu i mutiti najvećom brzinom. Istopljenu cokoladu spatulom umešati u belanca.


cokolada-s-2


Presuti smesu u dresir kesu, na pek papiru istiskivati kolačiće u obliku slova S.
Peci oko 15 minuta, stim sto rerna ne treba skroz da bude zatvorena, stavite varjaču izmenju rerne i vrata, da ulazi vazduh.






Нема коментара:

Постави коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...