Testo:
8 belanaca
8 kasika secera
4 pune kasike griza
4 pune kasike brasna
100 gr mleka
Ulupati belanca sa secerom u cvrst sne, pa umesati griz i brasno. Masu sipati u podmazan pleh.
Rernu zagrejati na 200 stepeni i posle 2 minuta iskljuciti rernu.Ostaviti testo u rerni jos 10 minuta da se pece. Peceno testo pteliti sa 100 gr zasladjenog mleka, izbockati ga viljuskom da bi upilo mleko.
Fil:
900 gr mleka
3 pudinga od vanile
1-2 kasike gustina
8 kasika kristal secera
125 gr margarina
125 gr putera
100-200 gr prah secera
8 zumanaca
5-6 vanil secera
2-3 stangle cokolade
3-4 slaga
Prasak za puding pomesati sa gustinom, kristal secerom i delom mleka, pa dodati u ostatak mleka i skuvati krem.
Penasto umutiti margarin i puter sa secerom pa umesati zumanca sa vanil secerom.
Obe mase dobro sjediniti mikserom kada se puding ohladi.
1/2 fila premazati preko testa pa staviti u zamrzivac da se ohladi.
U drugi deo fila staviti otopljenu cokoladu , i naneti preko zutog fila i vratiti u frizider da se dobro stegne-
Нема коментара:
Постави коментар