среда, 30. октобар 2013.

Torta Mickove tetke

Testo:
8 belanaca
8 kasika secera
4 pune kasike griza
4 pune kasike brasna
100 gr mleka

Ulupati belanca sa secerom u cvrst sne, pa umesati griz i brasno. Masu sipati u podmazan pleh.
Rernu zagrejati na 200 stepeni i posle 2 minuta iskljuciti rernu.Ostaviti testo u rerni jos 10 minuta da se pece. Peceno testo pteliti sa 100 gr zasladjenog mleka, izbockati ga viljuskom da bi upilo mleko.

Fil:
900 gr mleka
3 pudinga od vanile
1-2 kasike gustina
8 kasika kristal secera
125 gr margarina
125 gr putera
100-200 gr prah secera
8 zumanaca
5-6 vanil secera
2-3 stangle cokolade
3-4 slaga

Prasak za puding pomesati sa gustinom, kristal secerom i delom mleka, pa dodati u ostatak mleka i skuvati krem. 
Penasto umutiti margarin i puter sa secerom pa umesati zumanca sa vanil secerom.
Obe mase dobro sjediniti mikserom kada se puding ohladi.

1/2 fila premazati preko testa pa staviti u zamrzivac da se ohladi.
U drugi deo fila staviti otopljenu cokoladu , i naneti preko  zutog fila i vratiti u frizider da se dobro stegne-
Tortu ukrasiti slagom.


Нема коментара:

Постави коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...