среда, 30. октобар 2013.

Tanjin tiramisu



  • 1lit slatke pavlake
  • 10 jaja
  • 10 supenih kasika secera
  • 500gr maskarpone sira
  • 3 dupla pakovanja piskota
  • 0,03 ruma
  • 4 espreso kafe
  • 4 slag fixa

    U jednu posudu cvrsto ulupati slatku pavlaku i dodati joj slag fix, dodati 500gr maskarpone sira i to rucno promesti.
    U drugoj posudi cvrsto ulupati 10 belanaca, zatim dodati 10 kasika secera, zatim 10 zumanaca 
i dodati prvoj smesi rucno mesajuci ali lagano da smesa nebi pala.

U 4espresa sipati 0,03ruma i u to umakati samo donji deo piskote (ne celu da nebi bilo gnjecavo)

redjati red piskote,red smese dok sve ne potrosi.


Od gore dekorisati sa kakaom i rendanom cokoladom ili cime se vec zeli.


Нема коментара:

Постави коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...