недеља, 23. фебруар 2014.

Koh od griza




Uhh, koh od griza :)
Nikad mi nije bilo lepse poslastice. Na tome sam odrasla.
I dalje je vrlo čest gost na mom stolu i prosto ga obožavam

Koh od griza

Za testo:
5 jaja 
5 kašika šećera
1 vanil šećer
7,5 kašika griza

Za preliv:
1l mleka
2-3 kašike šećera
2 vanil šećera

Umutiti penasto jaja sa šecerom i vanil šećerom, pa lagano dodati griz.
Ja nekad umutim jaja zajedno, a nekad posebno zumanca sa šećerom pa onda dodam sneg od belanaca.
Peći u podmazanom i brašnom posutom plehu ( kod mene je za ovu kolicini pleh veličine 20x30) na 180 stepeni oko pola sata.
Kad je pečeno , zaliti sa predhodno ugrejanim mlekom pomešanim sa 2-3 kašike šećera i 2 vanil šećera.
Preliveno vratiti 15tak minuta u isključenu rernu.

Napomena:
Ukoliko se pravi od više jaja, za koh važi pravilo:
Koliko jaja, toliko kašika šećera i jos 2ipo kašike više griza.







Нема коментара:

Постави коментар

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...